EventsBook

Còig

AdresKoutermolenstraat 6b
CitySint-Niklaas
naarMuziekclub 't Ey
ProvincieFlandre Orientale (VOV)
Uit15/12/2017
De16/12/2017
Uur21:00
CategorieEvents

Eén van Canada's Oostkust belangrijkste traditionele muziekgroepen is deze verzameling muzikanten, oorspronkelijk samengekomen om het Celtic Colours International Festival te promoten. Ooit solomuzikanten, zijn ze samengevoegd tot een knetterende supergroep, die in 2014 door Penguin Eggs magazine uitgeroepen werd tot dé internationale ontdekking bij de nieuwkomers. Còig schakelt met veel gemak tussen eeuwenoude tunes van voorbije generaties naar originele en hedendaagse composities, steeds met die vurige Keltische stijl als muzikale kern. Middels hun uitgebreid arsenaal van meer dan een dozijn instrumenten creëren ze krachtige muziek en betoverende liedjes met een aanstekelijke energie. Violiste Chrissy Crowley (Margaree, Cape Breton) heeft een indrukwekkende lijst van prijzen, nominaties en internationale optredens op haar palmares.
Ze omhelst haar Keltische wortels en maakt ze eigen door middel van originele composities met hedendaagse arrangementen van traditionals. Veelgevraagd multi-instrumentalist Darren McMullen (Hardwood Lands, Nova Scotia) is het Zwitsers zakmes van de groep. Naast zingen weet hij, spelend op gitaar, mandoline, fluit en banjo, de ritmische begeleiding steeds afwisselend en boeiend te houden. Rachel Davis (Baddeck, Cape Breton) verdeelt haar tijd tussen internationale festivalpodia en kleine, lokale dansfeesten in haar thuisstreek. In een genre waar veel muzikanten grenzen verleggen en nieuwe waters testen, is haar traditionele speelstijl op de viool een verfrissende herinnering waarom zo veel gevraagd wordt naar die typische Cape Breton fiddlestijl. Met haar mooie stem geeft ze nog meer kleur aan de liedjes.
Eén van de meest indrukwekkende pianisten die je ooit zal bezig horen, is Jason Roach (Chéticamp, Cape Breton). Met zijn geheel eigen stijl en intensiteit op de toetsen vergeet je soms dat er nog andere muzikanten op het podium staan. In juni van dit jaar brachten ze de opvolger van hun zeer goed ontvangen debuutplaat "Five" (2014) uit, dat de titel "Rove" kreeg en meer dan positieve kritieken. Samen goed voor een indrukwekkend totaal van meer dan 30 nominaties en prijzen, heeft elke muzikant van Còig de sporen meer dan verdiend. Een explosieve groep om niet te missen. Inkom leden € 12 / niet-leden € 15 Graag reserveren (=kosteloos) via de link hierboven (Tickets zoeken) of www.tey.be/programma vrijdag 15 december - 21u Deuren open om 20u

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 EventsBook.netPc-M