EventsBook

CoderDojo Boutersem - 26/04/2020

CityTienen
ProvincieBrabant Flamand (VBR)
Datum26/04/2020
Uur10:00
CategorieEvents

Belangrijk: Kinderen die voor de eerste keer een sessie bijwonen en ook jonge kinderen dienen steeds door een ouder vergezeld te blijven gedurende de CoderDojo sessie. Er is begeleiding voorzien, maar geen individuele begeleiding, en dit is wel nodig wanneer er voor de eerste keren met Scratch wordt gewerkt. Vlak voor het event moet je je aanmelden met je inschrijving. Breng daarom je registratie mee in één van de volgende vormen: uitgeprint, pdf via smartphone of via de Eventbrite App.   Heb je nog geen Scratch account? Maak er dan voorafgaand één aan. Dat doe je makkelijk op https://scratch.mit.edu/ . Je zal er een gebruikersnaam moeten kiezen, en via een geldig mailadres van een ouder moet dit worden bevestigd. Gebruikernaam en wachtwoord neem je mee naar de Coderdojo sessie.
  Over CoderDojo CoderDojo  organiseert ICT workshops, de zogenaamde "Dojo's", waar jongens en meisjes leren programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, gezellige en megatoffe leerervaring.  Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. CoderDojo heeft één hoofdregel: "Above all: be cool. ".   Praktisch informatie Deelnemers tussen 7 en 18 jaar zijn toegelaten. Voor deelnemers jonger dan 12 verlangen we begeleiding door een ouder.
De ouders hoeven niet de hele tijd paraat te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren.  Indien zou blijken dat de deelnemer niet aanwezig zou kunnen zijn, dan moet u de persoon afmelden via de Eventbrite reservatiemodule (of desnoods dit melden via  [email protected], waarna het ticket geannuleerd zal worden).  We vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig zal CoderDojo Boutersem rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.  De deelnemer dient te beschikken over een draagbare computer. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden, mits admin toegang mogelijk is. Dit hoeft geen eigen laptop te zijn, een exemplaar in bruikleen van papa, mama, broer of zus, oma of opa is prima.
Indien de deelnemer niet over een laptop kan beschikken, dan zal CoderDojo Boutersem een draagbare computer voorzien mits aangevraagd bij reservatie en bij voldoende beschikbaarheid.   Vragen Contacteer ons via  [email protected] See you soon.   Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo- activiteiten, gaat u als ouder of voogd ermee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van uw kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo.  Wij hechten veel belang aan uw privacy, en zullen geen misbruik maken van uw gegevens noch deze doorverkopen. De volledige privacyverklaringen kan u hier  en hier nalezen. Om deel te nemen aan deze CoderDojo moet u akkoord zijn met deze privacyverklaringen.
Hebt u een vraag of een probleem hierbij, dan kan u dit laten weten via:  [email protected]

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2020 EventsBook.netP5-M