EventsBook

Coderdojo Diest 06/10/2019

CityDiest
ProvincieBrabant Flamand (VBR)
Datum05/10/2019
Uur10:00
CategorieEvents

Bij CoderDojo kunnen meisjes en jongens van 7 t/m 18 jaar op een 'coole' manier leren programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen,...Onze coders bouwen superleuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool. ".  Deelname is gratis. We voorzien water, fruitsap en meestal ook een koekje of een stukje cake.We vragen alle deelnemers om zelf een laptop mee te nemen. Indien je dit niet kan voorzien, laat het dan zeker weten, dan proberen we dat op te lossen.. Om 12h15 willen we de deelnemers de mogelijkheid bieden om aan elkaar en de ouders te tonen wat ze gebouwd hebben. Wees dus niet verlegen, maar kom gerust even kijken ;-) TrajectenEr zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen.
Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch. Scratch BasisLogisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. Hierbij maakt de gebruikte programmeertaal zelfs niet uit. Scratch maakt het makkelijk om de logica van het programmeren te begrijpen door zijn speelse presentatie, die vergelijkbaar is met Legoblokjes. Je kan met Scratch allerlei games en verhaaltjes maken: ideaal om je creativiteit los te laten. Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig, het is dan ook het aanbevolen traject voor nieuwe deelnemers.We werken met Scratch 3.0, en hier kan je je gemaakte spelletjes, verhalen,... opslaan om later te kunnen tonen aan anderen. Het is dus handig dat je een e-mailadres hebt, waar we de login-gegevens aan kunnen koppelen.
Scratch AdvancedWe leren via kleine stappen hoe we een platformspel maken. Hoe laten we een mannetje lopen op het scherm? Hoe moeten we springen, vallen en soms ook dood gaan? Hoe zit het met de zwaartekracht in het spel? Is hier en daar de vloer nu echt lava? Hoe bouwen we met blokken een level in elkaar?Wat moet je reeds kunnen:- de basis van Scratch (waar staat alles, waar schrijf ik de code,...)- weten wat lussen zijn (als...dan, herhaal tot...)Wat heb je nodig?Niets, behalve veel goesting om een wat dieper in de mogelijkheden van Scratch te duiken. Micro:bitElectronica aansturen en programmeren met eenvoudige bouwblokken. Enige ervaring met Scratch is hiervoor vereist. We gebruiken dit bordje om kinderen zowel in een blokgebaseerde programmeeromgeving als in een tekstuele (Python) omgeving te laten programmeren.
Privacy Omdat CoderDojo leuk is, tonen wij graag waar we mee bezig zijn. Het kan daarom gebeuren dat je zoon of dochter gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven. We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website. Even de praktische zaken op een rijtje: We starten om 10h00 en eindigen rond 12h30 (show&tell om 12h15) Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven is dus noodzakelijk. Na de inschrijving krijg je een toegangsticket via mail.
Heb je deze mail niet ontvangen, contacteer ons dan via [email protected], dan kijken we het na. Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet komen? Annuleer je inschrijving via je Eventbrite account, of stuur een mailtje naar [email protected] zodat we je plaats kunnen vrijgeven aan iemand anders. Niets laten weten = niet cool. Kom je niet opdagen zonder te verwittigen, dan verhuis je de volgende keer naar de wachtlijst...  Mocht het volzet zijn, kan je registreren op de wachtlijst. Als er dan een plaatsje vrijkomt, word je gecontacteerd. Ouders moeten niet de hele tijd aanwezig zijn, maar dienen wel steeds bereikbaar te zijn. Een (gsm-)nummer doorgeven is dus een must. Voor kinderen van 7-8 jaar is het soms wel handig dat een ouder kan helpen, maar dat is zeker niet noodzakelijk.
Breng zeker een laptop mee. Heb je er zelf geen, dan kan je er misschien wel eentje lenen van je broer, ouders, familie,... We hebben enkele reservelaptops, maar dat aantal is beperkt, vermeld dus zeker bij registratie dat je er eentje wil reserveren.Wij zorgen voor de nodige programmeersoftware. Wees op tijd om je kinderen op te halen. CoderDojo coaches zijn allemaal vrijwilligers die dit voor jouw kinderen doen. Respecteer hun inzet en hun tijd.

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2019 EventsBook.netP5-M