EventsBook

CoderDojo Sint-Niklaas - 26/10/2019

CityBornem
ProvincieAnvers (VAN)
Datum26/10/2019
Uur10:00
CategorieEvents

Over CoderDojo  CoderDojo organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.  Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.   CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool. ".  Drie experimenteerpaden Er zijn verschillende experimenteerpaden waaraan kan deelgenomen worden.
Dit kan je steeds zelf bepalen, maar zorg ervoor dat je je hebt ingeschreven om een vlotte werking te kunnen garanderen.  Scratch - basis programmerenHet logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren, waarbij de gebruikte programmeertaal zelfs niet uitmaakt. Een speelse presentatie, vergelijkbaar met Lego, maakt het makkelijk om de benodigde logica te bevatten en het eindresultaat wordt enkel beperkt door hun eigen creativiteit. De overige aangeboden trajecten gaan er vanuit dat de programmatische logica aanwezig is door Scratch.  Robotics De juiste blokken kiezen en een robot door de kamer laten zoeven.  Traject gele band De gele band jongeren bieden we dit jaar Python aan. Het is een krachtige en wijdverspreide programmeertaal om te starten.
Werk je liever aan je eigen project om verschillende technologieën dan kan dat ook. Enkel voor gevorderden met een gele band.  Praktische informatie  Elke sessie start om 10u en eindigt om 12u30. Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 1 ticket per kind. Na de inschrijving krijg je een toegangsticket per sessie/per datum. Kies je voor het standaard ticket, dan kan je één van de drie experimenteerpaden volgen Wil je er graag ook een keer bij zijn, maar zijn alle plaatsen al ingenomen, dan kun je één keer deelnemen via de proefsessie. Hiervoor reserveren de coaches elke sessie 5 plekjes.   We rekenen er wel op dat als je niet kan komen, je dit laat weten zodat we de kinderen die op de wachtlijst staan alsnog kunnen uitnodigen. Jongeren tussen 7 en 18 jaar mogen deelnemen.
Kinderen jonger dan 12 worden best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat we ze kunnen contacteren. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig neemt CoderDojo Belgium rechtstreeks contact op met de ouders of voogd. Breng zeker een laptop mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien een lenen van je broer, ouders, familie, … CoderDojo zorgt voor de nodige programmeersoftware en heeft ook 20 reservelaptops. Vragen  Contacteer ons via [email protected] See you soon.   Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo- activiteiten, ga je als ouder of voogd ermee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van jouw kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo.
Indien je hiermee niet akkoord bent, kan je dit laten weten via: [email protected]  

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2020 EventsBook.netPb-M