EventsBook

Connect Lunch met Darya Safai

AdresseZinnerstraat 1
VilleBruxelles
àDe Warande
ProvinceBrussels (BRU)
Date22/02/2018
Heures11:45
CatégorieEvents

Darya Safai (Teheran, 7 april 1975) is een Iraans-Belgische vrouwenrechtenactiviste. Ze was laatstejaarsstudent tandheelkunde aan de universiteit van Teheran in 1999, toen ze na haar deelname aan een studentenmanifestatie, die tot een grote protestbeweging leidde, gearresteerd werd en in de gevangenis belandde. Nadat ze voorlopig op borgtocht werd vrijgelaten, in afwachting van haar proces, vluchtte ze samen met haar man Saeed Bashirtash, één van de leiders van de protestbeweging, naar Turkije en daarna naar België. Ze werd bij verstek veroordeeld door de revolutionaire rechtbank van de Islamitische Republiek Iran tot een gevangenisstraf van 2 jaar. In België behaalde ze opnieuw haar diploma tandheelkunde en daarna richtte ze samen met haar man tandheelkundige klinieken op in Brussel en Antwerpen.
In 2014 heeft ze de actiegroep Let Iranian women enter their stadiums opgericht waarmee ze tegen het stadionverbod voor Iraanse vrouwen strijdt. Ze gebruikt het stadionverbod als symbool voor één de vele discriminaties waarmee Iraanse vrouwen dagelijks geconfronteerd worden. Op een vreedzame manier, met banners en T-shirts, probeert de groep de aandacht te trekken en zo wereldwijd mensen bewust te maken van het feit dat Iraanse vrouwen het recht niet hebben om een sportwedstrijd bij te wonen. De groep protesteert vooral wanneer een Iraans nationaal team ergens speelt, maar ook op andere sportevenementen. In oktober 2015 kwam haar boek Lopen tegen de wind uit, dat het levensverhaal vertelt van Darya Safai en haar strijd tegen de discriminatie van Iraanse vrouwen.
Haar boek Lopen tegen de wind wordt gratis verspreid in honderd Brusselse en Antwerpse secundaire scholen om zo leerlingen op jonge leeftijd bewust te maken van vrouwendiscriminatie. Met hetzelfde doel trekt ze ook met haar getuigenis naar secundaire scholen in Vlaanderen. * Programma * 11u45: Aperitief met hapje 12u15-13h45: Gastronomische lunch en kennismakingsronde 13u45-14u30: Presentatie Darya Safai over haar missie en haar leven en haar plannen in de toekomst * Prijs * 100 euro voor leden 120 euro voor niet-leden Schrijf je in via de website

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 EventsBook.netP8-M