EventsBook

DOWN UNDER Bar Lier presents Dries live

AdresWerf 13
CityLier
naarWine & Jazz Down Under Bar
ProvincieAnvers (VAN)
Datum27/04/2018
Uur20:30
CategorieEvents

Dries is a Belgian singer-songwriter. His raw and mature voice is accompanied by guitar and harps. Influenced by Bob Dylan, Will Oldham and Ry Cooder his tale is one of fine intimate indiefolk. Known as the frontman of the Antwerp based band New Rising Sun Dries comes a live on stage and sings authentic, emotional songs.

Comments
Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen. In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.
Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken. Zijn eerste solo-album For The Light in Thy Heart kwam uit op 6 oktober 2017. In de pers: "Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt."" daMusic "Ontdekking met grote “O”. " Rootstime "Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is.
Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken. " Keys and...

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 EventsBook.netPb-M