EventsBook

Inspiration Day: De wereld is rond

CityGeel
ProvincieAnvers (VAN)
Datum12/03/2020
Uur08:00
CategorieEvents

Bright Plus Inspiration Day Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm, waarbij digitale krachten hen dwingen om een nieuwe positie in te nemen. Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan? Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, deels door digitalisering, maar evengoed door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering, bevolkingsaangroei en zelfs de problematiek van langer leven? In De wereld is rond gaat Jo Caudron op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties.
Hij komt daarbij tot de conclusie dat ze samen een metastorm vormen, een allesoverstijgende reeks van met elkaar verweven perfecte stormen. Deze metastorm zal een impact hebben op elke beslissing die we als bedrijf, beleid of individu op de lange termijn nemen. De wereld is rond is een optimistisch pleidooi om problemen holistisch te gaan benaderen en aan te pakken. Slagen we daarin, dan wacht ons een toekomst die meer dan de moeite waard is.   Over Jo Caudron Jo Caudron (1968) is één van de internetpioniers in België. Deze serial entrepreneur stampte meer dan tien mediabedrijven uit de grond, heeft een oog voor de nieuwste trends en speelt hier als geen ander op in. Hij richtte in 2009 DearMedia op, een adviesbureau voor digitale innovatie. Sindsdien schreef hij meerdere boeken over de veranderingen in het digitale landschap en helpt hij bedrijven om zicht digitaal te transformeren.
Caudron stond ooit aan de wieg van het internet in ons land en nu aan de horizon. Deze geboren verteller neemt u mee in de wondere wereld van de moderne technologie. Op een heldere manier doet hij uit de doeken wat de hoogtepunten en de valkuilen waren in het verleden en geeft hij een zicht op wat ons nog te wachten staat. Benieuwd? Samen met een collega kan u zich laten inspireren door het verhaal van Jo.  Wees er snel bij. De plaatsen zijn beperkt.  Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb? Bij vragen kunt u steeds contact opnemen met Bright Plus op 02/255 77 80 of via [email protected] 

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2020 EventsBook.netPb-M