EventsBook

Mexican Art (Beeldende vorming • Secundair onderwijs)

AdresLummense Kiezel 68B
CityHasselt
naarBazarts
ProvincieLimbourg (VLI)
Datum19/04/2018
Uur09:00
CategorieEvents

Frida Kahlo Een Mexicaanse dame met ballen aan haar lijf, die een lijdensweg heeft meegemaakt in haar leven die diende als inspiratie voor haar schilderkunst. Frida is een autodidact die heeft leren schilderen tijdens haar revalidaties en waarbij symboliek ongelofelijk belangrijk is in haar leven. Het boek ‘Frida’ uitgegeven bij Clavis biedt ons op een prachtige manier een zicht op haar leven en haar werk. De illustraties en paper cuts uit het boek bieden ons inspiratie voor opdrachten rond symboliek. Hoe formuleer je de opdracht zo dat de leerling een stukje van zichzelf toont? Niet het resultaat is belangrijk, wel het proces van bedenken, denken, overdenken en proberen. Dia de los Muertos De dodendag of Allerheiligen bij ons, heeft in Mexico een totaal andere betekenis.
Kleurrijke doodshoofden zijn zowel een ‘eyecatcher’ bij meisjes als jongens. Gebruik maken van een snijmes, maken we een sjabloon dat prachtige mogelijkheden biedt. Azteken en Maya’s Mexicaanse kunst, is de kunst van de Indianen. Hoewel de volkeren al eeuwen niet meer met grote getale aanwezig zijn, wordt het cultureel erfgoed nog steeds doorgegeven. Zo heb je de prachtige klederdracht waaraan je kan zien tot welke Indianen stam je behoort, de mooie beeldhouwwerken en de fijn uitgewerkte stucreliëfs. Met deze laatste kunstvorm gaan wij aan de slag, een mini-reliëf gemaakt uit gips, een simpele methode om proper met gips te werken in de klas. We werken het af met eigen ontworpen Mexicaanse motieven. Wat neem je mee? • Lesideeën rond de kunstenares Frida Kahlo • Een eigen zelfportret waarbij je tips krijgt om portret te tekenen en te schilderen.
• Een papercut met symboliek. • Een pop-art-achtige manier om met stencils en doodshoofden aan de slag te gaan. • Een reliëf in gips. Prijs: 90 € - Hierin zijn de zelfgemaakte lunch en tussendoortjes inbegrepen en een syllabus waarin alle activiteiten geduid worden naar de muzische doelen, zeer praktisch en concreet uitgewerkt. Docent: Inge Vanhoof, een dame die schilderkunst heeft gestudeerd en een zwak heeft voor vrouwelijke kunst.

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 EventsBook.netP4-M