EventsBook

OERZANG - voorouders

CityMortsel
ProvincieAnvers (VAN)
Datum20/10/2019
Uur18:00
CategorieEvents

OERZANG of tribal sound singing is krachtig en natuurlijk zingen met klank en trilling in plaats van woorden. Er is geen betere manier om het te omschrijven. Er komt weinig of geen techniek aan te pas, enkel durf om je te laten onderdompelen in deze eeuwenoude manier van zingen.  Tu Bears uit Amerika zegt dat haar volk het vocables noemt, dat vind ik zelf een mooie omschrijving voor dit zangritueel.  Onze bijeenkomsten zijn helemaal afgestemd op een bepaald thema. Speciaal voor elke bijeenkomst stelt Ellen Hartl van Spiritualiteit op Hoge Hakken, thee of een kruidenmengeling samen die is afgestemd op het thema van de maand.  De thema's staan onderaan deze informatie. Voor het zingen zelf zijn er verschillende technieken die je gaandeweg ontdekt.  Zo breng ik een prachtige techniek mee uit het Keltisch sjamanisme om onze natuurlijke stem naar boven te laten komen.
Maar er is ook klankyoga, een combinatie van trage bewegingen en klanken, gelinkt aan de chakra's. Daarnaast gebruiken we ook de Ohm klank en er is een klanklied uit het Siberisch sjamanisme dat aan het begin van elke bijeenkomst gezongen wordt door Martine Hertogs van Spiegelende Vrouwe. Mensen die al een cursus stembevrijding of natuurlijk zingen hebben gevolgd zullen zich wellicht wat vertrouweder voelen maar laat niets je tegenhouden om de eeuwenoude roep van het lied te volgen.  Voor oerzang koop je een ticket van 15€ en wij zorgen voor de thee van de dag, lekkers en een cadeautje.Je bent welkom vanaf 18u voor een kopje thee en we starten stipt 18u30 met zingen. Rond 20u30 ronden we af en is er nog tijd voor vragen en een laatste kopje thee.  Thema's voor 201920 januari ’19 – waardigheid24 februari ’19 – nieuw begin 24 maart ’19 – daadkracht21 april ’19 – creatie 19 mei ’19 – evenwicht 16 juni ’19 – inspirator 25 augustus ’19 – overgave 15 september ‘ 19 – oogsten 20 oktober ‘ 19 – voorouders 24 november ’19 – dankbaarheid20 december ’19 - lichtfeest Veelgestelde vragen Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?Tram:tram 5 tram of tram 10 van centraal station A’pen tot eindstation Fortveld  Wijnegem, dan nog 200m te voet Bus:bereikbaar via bus 140  141 410  411 412  414  780  Reken op ongeveer 30 min vanaf antwerpen centraal  Auto:ring Antwerpen   afrit E 313 E313/Luik/Hasselt/Eindhoven/Turnhoutafrit 18 wommelgem/wijnegem,  neem op rotonde 3e afslag naar R11, volg deze 1,5 km tot aan shoppingcentrum Wijnegemsla dan rechtsaf naar N12 Turnhoutsebaan.
 Na 1 km bereik je je bestemming aan de rechterkant.  Veel parkeermogelijkheden achter het gemeenschapscentrum. Wat mag ik meebrengen naar het evenement?  Het is fijn wanneer je eigen instrumenten meebrengt. Sommigen voelen zich ook fijn in aangepaste kledij of brengen juwelen en voorwerpen mee met een speciale betekenis.  Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?  Tijdens de Oerzang van september ben ik aan het werk in Bali. Daarom nemen Els Van der Donckt (Oerzang Vilvoorde) en Ellen Hartl (onze thee-mevrouw) het voor een keertje van mij over. Heb je een probleem, dan kan je best communiceren via messenger op de Oerzangpagina. Els heeft toegang tot deze pagina en zal je verder helpen.  Wat is het restitutiebeleid?  Kan je toch niet komen, dan kan je dat best zelf annuleren door in te loggen op eventbrite. Je kan een terugbetaling aanvragen zoals je een ticket aankocht.
Je logt in bij eventbrite, je klikt rechts van je bestelling en daar staat restitutie. Zo doe je automatisch een aanvraag tot terugbetaling en krijg je geen communicatie meer over het event. Let op.  Je kan afmelden tot en met zaterdag.  

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2020 EventsBook.netPb-M