EventsBook

Opening expo Navid Nuur Funnelflux

AdresWesterlaan 17
CityWaregem
naarBe-Part, Platform voor actuele kunst
ProvincieFlandre Occidentale (VWV)
Datum26/08/2017
Uur17:00
CategorieEvents

Opening Expo FUNNELFLUX Navid Nuur Zaterdag 26 augustus 2017, om 17:00 uur In: Be-Part, platform voor actuele kunst, Westerlaan 17, Waregem (door wegenwerken in de Westerlaan zal de ingang in de Sint-Jozefsstraat ook open zijn) De gouverneur, de gedeputeerden en de provinciegriffier van West-Vlaanderen hebben het genoegen u uit te nodigen op de opening van de tentoonstelling Navid Nuur - FUNNELFLUX. Om zijn werken te beschrijven heeft Navid Nuur (°1976, Tehran, Iran; woont en werkt in Den Haag) de term ‘intermodules’ bedacht: het zijn stukken die bemiddelen tussen gedachten en hun materialisatie, die onderhandelen over de plek die ze innemen en over hun tijdelijke aanwezigheid. De intermodules zijn modules voor een manier van denken, een manier om de tijdelijke ‘tussenstaat’ van dingen waar te nemen, verwijzend naar hun korte bestaan en hun onderlinge verbondenheid.
Lichtbuizen, multiplex, gips, metaaldraad, polystyreen, papier en roomijs zijn de materialen die hij recycleert in zijn bijtende, minimale werken. Nuur stelt dat ‘het proces van constructie en deconstructie [is] ingebouwd’ in zijn werken; sommige bestaan inderdaad alleen nog in de vorm van publicaties. Nuur gebruikt een grote verscheidenheid aan media, waaronder tekeningen, tekst en installaties. Zijn vaak vergankelijke werken, waarin het proces centraal staat, stellen een reeks subjectieve voorwaarden en regels voor, waar ze ook uit voortkomen. De kunstenaar legt deze op een intuïtieve manier vast door zijn zorgvuldige overweging van een specifieke ruimte, substantie of immaterieel fenomeen zoals licht of energie. FUNNELFLUX is de eerste grote solotentoonstelling van Navid Nuur in België.
De tentoonstelling is een dwarsdoorsnede van zijn oeuvre met zowel werk uit collecties als nooit eerder getoond werk, waaronder locatiespecifiek werk dat voor Be-Part is geproduceerd. Programma: - Verwelkoming en toelichting door de heer Patrick Ronse, coördinator Be-Part - Officiële opening door mevrouw Myriam Vanlerberghe, gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen - Bezoek aan de tentoonstelling en receptie Met dank aan Galerie Martin van Zomeren (Amsterdam), Galeria Plan B (Cluj, Berlijn) en Galerie Max Hetzler (Berlijn).

Home Page - Privacy Sitemap Copyright © 2018 EventsBook.netP1-M